Скупштина ВПИ БХ

Дениса Сарајлић
Члан Скупштине
Докторирала на тему европских полсова на Батх Универзитету, Велика Британија. Претходно је дипломирала политологију на Универзитету Њолверхамптон, а потом стекла и звање Мастер оф Артс на студијима дипломације на Њестминстер Универзитету у Великој Британији. У периоду од 2012. – 2015. године обнашала је функцију замјенице министра цивилних послова у Вијећи министара БиХ. Прије тога је обављала дужност директорице Вањскополитичке иницијативе БХ, а од 2004. – 2010. године је била директорица Политичког ођела Пројекта управне одговорности (ГАП). У периоду од 2003. до 2004. године радила је као политичка савјетница у Уреду високог представника, а раније и као савјетница министра вањских послова БиХ и замјеница директора Ођела за гласање изван земље у Мисији ОСЦЕ-а у БиХ. Дениса Сарајлић такође има дугогодишње консултантско искуство, а објавила је низ академских радова, политичких анализа и текстова на тему европских интеграција, међународних односа и вањске политике те улоге међународне заједнице у БиХ. Водила је више истраживања и истраживачких пројеката и ауторица је низа студија објављених у БиХ и иноземству. Тренутно је упослена у Вањскополитичкој иницијатива БХ као виша истраживачица.
Давор Вулетић
Предсједниk Скупштине
Већ 15 година бави се вањском политиком и еуропским интеграцијама у институцијама БиХ, консултантском и тхинк-танк сектору. По струци правник, магистар знаности из области Еуропских студија и тренутно докторант из Еуропског права на Свеучилишту у Загребу. Ужа специјализација му је Еуропско право конкуренције и државних потпора. Обављао је функције шефа кабинета Министра у Министарству вањских послова БиХ као и савјетника у Ођелу за економску дипломацију МВП БиХ, а више од пет година био је савјетник за вањску политику и еуропске интеграције у Предсједништву БиХ. Тренутно је заступник у Заступничком дому Парламента Федерације БиХ. Био је први директор ВПИ БХ, а као консултант радио за низ еуропских консултантских фирми у области еуропског права, попут СОФРЕЦО, ЕЦОРYС, ЕУРЕЦНА, ГИЗ, Маџелл&амп;Стамп. Аутор је и кооаутор низа стручних и академских чланака и публикација.
Лејла Рамић-Месиховић
Члан Скупштине

Лејла је магистрица Факултета политичких знаности у Сарајеву из области дипломације те докторант на Факултету за бизнис и администрацију на Међународном универзитету у Сарајеву. 15 година је радила као службеница у Делегацији Европске уније у БиХ, и савјетница у Уреду специјалног представника ЕУ за БиХ (ЕУСР), пратећи, дијелом и усмјеравајући еволуцију односа ЕУ према БиХ и спремност БиХ на структуралну прилагодбу. У богатој професионалној каријери бавила се и новинарством те је као консултант радила на значајном броју пројеката које су у БиХ финансирале међународне организације.