Europeizacija izvan procesa

0% funded

Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

U januaru 2019. godine, VPI BH započeo je s provođenjem dvogodišnjeg projekta „Europeizacija izvan procesa“ zajedno sa partnerima iz Think for Europe (TEN) mreže, koji je podržan od strane Inicijative za otvoreno društvo za Europu (Open Society Initiative for Europe – OSIFE).

U okviru ovog projekta, VPI BH će zajedno s partnerima iz TEN-a ojačati saradnju s poznatim think tank organizacijama iz Njemačke, Francuske, Holandije, Italije i Finske, u cilju poboljšanja kvalitete komunikacije o proširenju EU u širem okviru budućeg redefiniranja EU i njene budućnosti.

Naš pristup u ovom projektu je zalaganje, ne samo i jedino za pristupanje zemalja zapadnog Balkana EU, nego za zemlje Zapadnog Balkana u cijelini koje prolaze mnoge procese u oblasti dobrog upravljanja i vladavine zakona, poboljšanja procesa ekonomskog upravljanja te ambiciozne agende za reformu javne uprave.

Osim što će doprijeti do utjecajnih europskih prijestolnica i uključiti se u scenu EU politike, TEN će zahvaljujući podršci ovog grantova provoditi aktivnosti na poboljšanju naših istraživačkih, komunikacijskih i zagovaračkih vještina. Daljnjim povećanjem naših unutrašnjih kapaciteta, krajnji cilj TEN mreže je da se zemlje zapadnog Balkana značajno uključe u rasprave i politička rješenja važna za budućnost Evrope.

Period: Januar 2019 – Decembar 2020
Donator: Open Society Initiative for Europe (OSIFE)

Kontakt osoba: Anida Šabanović (anida@vpi.ba)

1 $
Personal Info

Please enter offline donation instructions in this form's settings.

Donation Total: 1$