Poziv mladima za učešće na online događaju Mladi online: Čujemo li se? Aktiviraj se!

Categories:
Comments: 0

Vanjskopolitička inicijativa BH poziva sve mlade od 18 do 25 godina iz cijele Bosne i Hercegovine da se prijave za učešće na online događaju Mladi online: Čujemo li se? Aktiviraj se! koja će se održati u srijedu, 11.11.2020. godine sa početkom u 10.00 sati, na platformi Zoom.

Tokom posljednjih nekoliko godina, obim i upotreba digitalnih alata poput društvenih medija, značajno su se proširili u mnogim sferama našeg svakodnevnog života. Jedna od njih je politička sfera, gdje se građani uključuju u diskusije i debate i prikupljaju informacije o političkim zbivanjima. Cilj događaja je istražiti prakse i stavove mladih o tom pitanju, radi utvrđivanja načina na koje se društveni mediji mogu koristiti kao alat za jačanje demokratije. Teme o kojima će se diskutovati su internet slobode, dezinformacije i lažne vijesti.

Za učešće se možete prijaviti na linku: https://www.surveymonkey.com/r/J7HSR3N

Mladi online: Čujemo li se? Aktiviraj se! je dio projekta Izgradimo budućnost zajedno: EU i Zapadni Balkan iz perspektive mladih (Make Future Together: EU and the Western Balkans from the Youth Perspective) koji implementira Vanjskopolitička inicijativa BH u saradnji sa  članicama regionalne Think for Europe (TEN) mreže, Institutom za međunarodne odnose iz Rima, Centrom fondacije Bronislaw Geremek iz Varšave i Centrom za evropsku politiku iz Brisela. Projekat finansira Evropska unija u sklopu programa Evropa za građane.