Održan trening za Državnu radnu grupu za RJU

Categories:
Comments: 1

U četvrtak i petak (18.04.2024.), Vanjskopolitička inicijativa BH uz podršku regionalnog projekta „SMART Balkans – Civilno društvo za povezano društvo na Zapadnom Balkanu“ u sklopu podržanog projekta “WeBER Plus” organizovala je Nacionalni trening za Državnu radnu grupu za RJU u BiH – Modul I: “Strateški okvir RJU u BiH”. Cilj treninga bio je osposobiti organizacije civilnog društva sa znanjem o procesu planiranja, kreiranja,implementacije i izvještavanja o strateškom okviru za RJU u Bosni i Hercegovini, kako bi mogle učestvovati u procesu kreiranja i/ili praćenja implementacije RJU.

Predavači na treningu bili su Haris Ćutahija i Zvonimira Jakić iz Vanjskopolitičke inicijative BH, te Nedžib Delić i Vedrana Faladžić iz Ureda koordinatora za reformu javne uprave u Bosni i Hercegovini.

Projekat SMART Balkans implementiraju Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Centar za istraživanje i kreiranje politika (CRPM) i Institut za demokratiju i medijaciju (IDM), a finansijski ga podržava Ministarstvo vanjskih poslova Norveške.”

Leave your comment