OSCE organizovao interaktivnu vježbu o borbi protiv nasilnog ekstremizma

Categories:
Comments: 0

Emina Kuhinja je ispred Vanjskopolitičke inicijative 9. i 10. marta učestvovala u treningu u oblasti borbe protiv nasilnog ekstremizma na poziv OSCE Misije u Bosni i Hercegovini. Ova interaktivna praktična vježba, koja je implementirana uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske, okupila je širok spektar učesnika iz raznih sektora, predstavnike vlasti i civilnog društva u BiH, kako bi zajedno razmatrali i analizirali pitanje nasilnog ekstremizma.

“Prevencija i borba protiv nasilnog ekstremizma je dug i izazovan proces koji zahtijeva širok društveni pristup i uključenost svih nivoa vlasti. Ovo je projekat u kome nema mjesta za politiku, nego je u njegovoj srži briga za građanke i građane BiH i cjelokupno bosanskohercegovačko društvo”, istakla je Mina Noor, zamjenica ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH.

Praktična vježba organizovana je kao dio napora koje Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini ulaže kako bi omogućila i podržala proces rane identifikacije i prevencije nasilnog ekstremizma u Bosni i Hercegovini.

Leave your comment