Određeni napredak, ali kontinuirajući izazovi za BiH u ispunjenju 14 “evropskih prioriteta”

Categories:
Comments: 0

Autor: Emir Velić

Objavljeno tri godine nakon zvaničnog podnošenja zahtjeva za pridruživanje bloku, posljednjih dana maja obilježava se druga godišnjica Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u EU. Dokument, praćen analitičkim izvještajem, pruža putokaz za usvajanje prijeko potrebnih političkih, pravosudnih, kao i ekonomskih reformi. Njegov najveći značaj ogleda se u 14 ključnih prioriteta navedenih na samom kraju, koji označavaju korake neophodne za poduzeti kako bi kako bi BiH napredovala u procesu evropskih integracija.

Cijeli blog preuzmite ovdje: Određeni napredak, ali kontinuirajući izazovi za BiH u ispunjenju 14 “evropskih prioriteta”

Blog nastao u sklopu programa “Aktuelna vanjska politika”

Aktuelna vanjska politika je platforma namijenjena mladim aktivistima VPI BH ima za izradu i objavu kratkih
online članaka u različitim formatima (analiza, blog, policy brief i sl.) na aktuelne teme iz sfere vanjske politike
usmjeren ka ili vođene od strane BiH. Platforma je prostor da mladi vanjskopolitički analitičari/ke kreiraju sopstveni sadržaj, razvijaju svoju ekspertizu i dobiju prostor u javnosti.

Stavovi, mišljenja i zaključci u ovom tekstu ne moraju nužno odražavati stavove Friedrich-ebert-stiftung i Vanjskopolitičke inicijative BH. Friedrich-ebert stiftung i Vanjskopolitička inicijativa BH ne garantuju za tačnost
podataka koji su izneseni u tekstu.

Leave your comment