Monitoring reforme javne uprave na Zapadnom Balkanu

Categories:
Comments: 0

O projektu

Od decembra 2015. godine Vanjskopolitička inicijativa BH realizuje trogodišnji regionalni projekat „Unapređenje kapaciteta civilnog društva Zapadnog Balkana za monitoring javne uprave“ (WeBER).

Projekat se realizuje uz podršku Evropske komisije u okviru programa „Podrška civilnom društvu i medijima 2014-2015 – Podrška regionalnim tematskim mrežama organizacija civilnog društva” a u partnerstvu sa 6 organizacija sa Zapadnog Balkana i Evrope (European Policy Centre – Srbija, European Policy Institute – Makedonija, Institut Alternativa – Crna Gora, Institute for Democracy and Mediation – Albanija, Group for Legal and Political Studies – Kosovo and European Policy Centre – Belgija).

Portal WeBER projekta

Budžet

EUR: 21,392,87

Cilj projekta

Cilj projekta je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i medija na Zapadnom Balkanu za učešće u kreiranju i implementacji reforme javne uprave. Organizacije civilnog društva prepoznate su kao značajni akteri u kreiranju javnih politika na nacionalnom i regionalnom nivou zbog čega ovaj projekat nastoji da ojača njihove nadzorne i konsultantske sposobnosti. Kvalitetno i analitično izveštavanje medija na temu reforme javne uprave zasnovano na argumentima i dokazima ima podjednako značajnu ulogu u ovim procesima. Zbog toga se projekat kao drugoj target grupi okreće upravo medijima.

Leave your comment