Projekat – Pilotiranje mehanizama transparentnosti i integriteta organa vlasti na kantonalnom i lokalnom nivou u BiH

Categories:
Comments: 0

U sklopu projekta “Pilotiranje mehanizama transparentnosti i integriteta organa vlasti na kantonalnom i lokalnom nivou” održani su online sastanci sa načelnikom Opštine Teslić – dr Milanom Miličevićem i sa načelnikom Opštine Ilidža Nerminom Muzurom. Na sastancima su predstavljeni Standardi integriteta i transparentnosti u postupcima zapošljavanja, dodjele novčanih sredstava pojedincima, neprofitnim organizacijama i privredi putem javnog poziva, javnih nabavki, izdavanja dozvola i saglasnosti te inspekcijskih poslova u kojim postupa Opštinska uprava.

Standardi su izrađeni u saradnji sa projektom „Pilotiranje mehanizama transparentnosti i integriteta organa vlasti na kantonalnom i lokalnom nivou u BiH”, a kojeg finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva putem sredstava UK Aid-a i provode TAF Western Balkans (VPI BH jedan od partnera za BiH)  i Lucid Linx Sarajevo.

„Kada građani imaju pitanja, trebaju imati mogućnost da na njih dobiju odgovore. Lokalne uprave koje proaktivno pružaju informacije koje su građanima bitne, time pokazuju da su im interesi građana i njihov boljitak izuzetno važni.”

Matt Field, Ambasador Ujedinjeno Kraljevstva u BiH