Naša nova regionalna platforma – MladiRini

Categories:
Comments: 0

Ova platforma je kreirana kao deo projekta koji se sprovodi od strane grupe  think tank-ova (istraživačkih organizacija) u okviru Think for Europe mreže i njihovih partnera iz Poljske, Italije i Belgije. Namenjen je mladima, starosti od 16 do 25 godina, istraživanju i proučavanju njihovih glasova, propagiranju istih. Takođe, platforma želi da podstakne diskusiju o različitim temama, među kojima su i internet slobode, pitanja u vezi sa životnom sredinom, vladavinom prava i demokratijom. Nastao je kao deo projekta „Make Future Together: EU and the Western Balkans from the Youth Perspective“, ali će služiti za kontinuiranu komunikaciju, angažovanje i rad sa mladima. Takođe, ova platforma ima za cilj da ujedini glasove mladih iz šest zemalja Zapadnog Balkana. Stoga, glavni cilj platforme je razumevanje, uključivanje i zagovaranje za ideje i mišljenja
mladih na velikoj sceni. To znači da nam možeš pružiti značajan doprinos koji ćemo moći da iskoristimo i promovišemo, kako bismo se zalagali za politike koje će poboljšati položaj mlade osobe na Zapadnom Balkanu.

MladiRini postoji u svim zemljama Zapadnog Balkana, tako da svoje mišljenje može da iznese velika grupa mladih sa ovog prostora. Pored toga, sav doprinos mladih iz zemalja Zapadnog Balkana će da se predstave na predstojećoj raspravi Evropske unije o budućnosti Evrope.

Platforma je nastala kao rad članica mreže Think for Europe Network koju čine organizacije iz zemalja Zapadnog Balkana, ali i partnerskih organizacija iz Poljske (Centar Fondacije Bronislav Geremek), Italije (Institut za međunarodne odnose) i Belgije (Centar za evropske politike) na projektu „Izgradimo budućnost zajedno: EU i Zapadni Balkan iz perspektive mladih“.

I, da. Ovo smo mi, tj. celokupni tim koji radi na MladiRini i na projektu „Izgradimo budućnost zajedno: EU i Zapadni Balkan iz perspektive mladih“:

Posjetite! www.mladirini.org i, bilo da ste mladi ili rini, recite nam šta mislite o sebi i svom prostoru u ovom svijetu koji se stalno mijenja!