Prvi dan završen – Mladi Online: Čujemo li se? Aktiviraj se!

Categories:
Comments: 0

Vanjskopolitička inicijativa BH danas je  sa grupom mladih iz cijele Bosne i Hercegovine razgovarala na događaju Mladi online: Čujemo li se? Aktiviraj se!

Zajedno smo s našim mladima istražili prakse i čuli njihove stavove pitanjma po pitanju  uključivanja građana u diskusije i debate i prikupljaju informacije o političkim zbivanjima na internetu, te smo utvrdili načine na koje se društveni mediji mogu koristiti kao alat za jačanje demokratije. U globalu smo diskutirali na teme internet slobode, dezinformacije i lažne vijesti.

Na drugom danu, mladi će prezentirati svoje ideje i stavove javnosti, te zajedno s ekspertima iz oblasti medijske pismenosti i onima koji djeluju zajedno s mladima razgovarati na ove teme.

Mladi online: Čujemo li se? Aktiviraj se! je dio projekta Izgradimo budućnost zajedno: EU i Zapadni Balkan iz perspektive mladih (Make Future Together: EU and the Western Balkans from the Youth Perspective) koji implementira Vanjskopolitička inicijativa BH u saradnji sa članicama regionalne Think for Europe (TEN) mreže, Institutom za međunarodne odnose iz Rima, Centrom fondacije Bronislaw Geremek iz Varšave i Centrom za evropsku politiku iz Brisela. Projekat finansira Evropska unija u sklopu programa Evropa za građane i građanke.