Реформа јавне управе у БиХ: Cеминар за представнике ДРГ у оквиру WeBER пројекта

Categories:
Comments: 0

Вањскополитичка иницијатива БХ, у сарадњи са СИГМА/ОЕЦД је организовала једнодневни семинар за представнике Државне радне групе у оквиру WeBER пројекта како би представила резултате мониторинга реформе јавне управе у Босни и Херцеговини које је израдила СИГМА те прве резултате мониторинга WeBER пројекта.

Догађају су присуствовали представници организација цивилног друштва из БиХ који чини Државну радну групу за мониторинг реформе јавне управе на локалном нивоу те представници организација које спроводе грантове у оквиру WeBER пројекта. Кло Бергер, шефица Секције операција за правосуђе, унутарње послове и реформу јавне управе из Делегације ЕУ у БиХ је поздравила учеснике и истакла важност укључивала цивилног друштва у процес реформи.

Примож Вехар, Браjaн Фин и Мариан Лемке, стручњаци СИГМЕ су представили главне резултате и препоруке за БиХ из Извјештаја за 2017. годину из области Управљања јавним финансијама, израде и координације политика, државне службе и управљања људским ресурсима, одговорности и пружања услуга те јавних набавки. Анида Шабановић, истраживачица на WeBER пројекту је представиле прве резултате мониторинга. Такође, представници ЊеБЕР платформе у БиХ, Транспаренцy Интернатионал у БиХ и Центар за истраживачко новинарство као и добитници малих грантова у оквиру WeBER пројекта за мониторинг реформе јавне управе на локалном нивоу су представили налазе својих пројеката. Ведрана Фалаџић и Анета Раић из Уреда координатора за реформу јавне управе у БиХ су представиле наредне активности ове институције у провођењу реформи те припрема за нови Стратешки оквир.

Predstavljanje SIGMA/OECD i WeBER monitoring izvjestaja