2015.-2025. – Европски пут Босне и Херцеговине

Categories:
Comments: 0

У сарадњи са Friedrich-Ebert-Stiftung и Факултетом политичких наука Универзитета у Сарајеву, данас смо организовали панел дискусију на тему “2015.-2025. – Европски пут Босне и Херцеговине”. Повод догађаја је истоимени документ за дискусију аутора Османа Топчагића, написан с циљем потицања на разговор и дебату о тренутном процесу европских интеграција Босне и Херцеговине и будућности земаља западног Балкана.

Учесници панела, Неџма Џанановић-Мирашчија, доцентица Факултета политичких наука Сарајево, Светлана Ценић, економска стручњакиња и Ђорђе Томић, виши асистент Факултета политичких наука Бања Лука, у својим су освртима нагласили потребну структуираних и информаираних дебата на ову и сличну тематику како би се јавност, а и кључни актери процеса интеграција, што више укључили и дали значајан допринос.

Панелисти су такође нагласили важност одмицања реформских процеса од уплитања дневно-политичког дискурса како би се омогућило да БиХ коначно крене напријед с процесом стабилизације и придруживања и учини то за добробит грађана државе, а не партикуларних интереса.

Документ за дискусију преузмите овдjе ⟶ 2015.-2015. – Европски пут Босне и Херцеговине

2015.-2025. - Evropski put Bosne i Hercegovine