Састанак Државне радне групе у оквиру WeBER пројекта

Categories:
Comments: 0

Вањскополитичка иницијатива БХ, у оквиру WeBER пројекта, којег финансира Европска комисија и суфинансира Министаство вањских послова Краљевине Холандија, организовала је 25.10.2017. године у Сарајеву састанак са организацијама цивилног друштва из БиХ, које су чланице Државних радних група (ДРГ) за праћење реформе јавне управе на локалном нивоу.

На састанку су представљени досадашњи резултати те наредне активности у оквиру WeBER пројекта. Такође, организације добитнице грантова су представницима ДРГ представиле своје пројекте и активности. Кроз дискусију и упознавање са активностима унутар своје локалне заједнице, представници ДРГ су закључили да је обавезна даља едукација службеника на кантоналном и локалном нивоу о РЈУ, као и да је битно што више грађанима приближити и објаснити шта њима представља реформисана јавна управа (брза, професионална и ефикасна администрација, једноставније процедуре, нема више чекања у редовима, транспарентност у трошењу јавних прихода и запошљавању…).

У другом дијелу састанка, виша стручна сарадница за односе с јавношћу ПАРЦО БиХ, Ведрана Фалаџић је кроз своју презентацију упознала учеснике о активностима које се тичу РЈУ у БиХ те позвала представнике ОЦД да се активно укључе у јавне консултације које ће се у наредном периоду одржати у Сарајеву и Бања Луци. Анета Раић, шефица јединице за донаторску координацију, финансије, наџор и евалуацију је говорила о наредним корацима и плановима ПАРЦО БиХ.

Sastanak Državne radne grupe u okviru WeBER projekta