Семинар за ОЦД из БиХ: “Учинковито праћење јавних политика”

Categories:
Comments: 0

Вањскополитичка иницијатива БХ, у оквиру WeBER пројекта, којег финансира Европска комисија и суфинансира Краљевина Холандија, организовала је семинар за организације цивилног друштва из БиХ “Учинковито праћење јавних политика”, у сарадњи са Вишеград фондом. Семинар је одржан 18.-21. априла на Илиџи.

На семинару се дискутовало о Концептном документу Државне радне групе за реформу јавне управе и оснивање Државне радне групе у БиХ (ДРГ). ДРГ је државни консултативни механизам за учешће цивилног друштва у дијалог са надлежним државним органима о дизајну и праћењу процеса реформе јавне управе (РЈУ) у БиХ. 22 организације цивилног друштва су приступиле ДРГ у БиХ.

Представници организација цивилног друштва и медија имали прилику слушати предавања о процесу писања и мониторинга јавних политика од Kорине Стратулат из European Policy Centre из Брисела те о мониторингу процеса реформе јавне управе од стручњакиње за реформу јавне управе, Милене Лазаревић из Центра за eвропске политике, координатора WeBER пројекта из Београда.

За више информација о пројекту посјетите http://www.par-monitor.org. 

 

Seminar za OCD iz BiH: "Učinkovito praćenje javnih politika"