Ливањско поље у свјетлу ЕУ интеграција

Categories:
Comments: 0

У оквиру пројекта “Подршка процесу ЕУ интеграција ФБиХ” одржана је презента „Ливањско поље у свјетлу еуропских интеграција с посебним нагласком на подручје богате биолошке разноликости, рурални и регионални развој“ у Ливну, 28.11.2016. године. Презентацију су организовали Вањскополитичка иницијатива БХ, Public Administration International и представници Владе Кантона 10.

Током презентације којој су присуствовали предстаниви Владе кантона и општина Ливањског поља, консултантица Ивана Лагиња, стручњакиња за одрживи развој с нагласком на заштићена подручја и представник Вањскополитичке иницијативе Игор Косић представили смјернице и препоруке за Ливањско поље у свјетлу ЕУ интеграција. Смјернице су резултат вишемјесечног ангажмана експерата с представницима Кантона 10.

„Циљ презентације је одговор на све оно што мучи Владу Херцегбосанске жупаније и мене особно то јест што за нас значи проглашење Ливањског поља и стављање на листу Рамсарских заштићених подручја као и друге активности које се проводе на разини БиХ и Федерације БиХ а везано је за заштићена подручја“ рекао је предсједник Владе.

Livanjsko polje u svjetlu EU integracija