Program razvoja mladih profesionalaca Think Tank Fonda – Poziv na prijave

Categories:
Comments: 0

Vanjskopolitička inicijativa BH poziva diplomante koji su nadavno završili magistarske ili doktorske programe u poljima društvenih i humanističkih znanosti da se prijave na Think Tank Fond (Fondacije otvoreno društvo) program razvoja mladih profesionalaca. Kroz ovaj program, u trajanju do šest mjeseci, želimo podržati sve mlade stručnjake koji posjeduju snažnu motivaciju i na taj način neposredno doprinijeti polju istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima.

Poziv je otvoren do 15.07.2016.

Broj pozicija: jedan

O programu

Ovom inicijativom, Think Tank Fond Fondacije otvoreno društvo želi godišnje podržati diplomante koji su nedavno završili studije na visoko rangiranim univerzitetima u OECD zemljama, a koji žele da se vrate u svoje matične zemlje i zaposle se u think tankovima zainteresiranim za dovođenje mladih kadrova u svoje timove. Think Tank Fond program razvoja mladih profesionalaca namjerava privući diplomante koji su nedavno završili magistarske i doktorske programe u poljima društvenih i humanističkih znanosti da odaberu think tankove u Centralnoj i Istočnoj Europi, Jugoistočnoj Europi, i iz bivšeg Sovjetskog Saveza, dajući im priliku da iz prve ruke steknu profesionalno iskustvo u policy istraživanju i zagovaranju u priznatim think tankovima u regiji.

Program je osmišljen na način da i mladi profesionalci povratnici i organizacije domaćini imaju od njega značajne koristi. Program omogućava think tankovima koji u njemu učestvuju da zaposle mlade istraživače iz regiona koji su nedavno diplomirali na univerzitetima zemalja OECD-a, uključujući i Central European University u Mađarskoj. Ovisno o istraživačkoj temi, individualni programi u organizacijama domaćinima će trajati do šest mjeseci.

Uslovi prijave

Kandidati moraju ispunjavati SVA četiri navedena uslova:

-da ste završili doktorski, LLM ili MA studij društvenih nauka ili humanističkih nauka u protekle dvije godine na jednom od univerziteta OECD zemalja;

-da ste građanin BiH ili osoba sa stalnim prebivalištem u BiH;

-da imate između 23 i 35 godina u trenutku apliciranja; i

-da posjedujete odlično znanje engleskog jezika i službenih jezika Bosne i Hercegovine

Proces odabira

Svi kandidati mogu aplicirati putem e-maila, ne kasnije od 15. 07. 2016., na e-mail adresu info@vpi.ba. Nakon izvršene predselekcije, odabrani kandidati će biti pozvani na intervju.

Potrebno je priložiti dole navedene dokumente:

1.CV

2.Motivaciono pismo (na engleskom jeziku, do jedne stranice teksta)

3.Primjer naučno-istraživačkog rada

Nakon što primite pismo podrške od Vanjskopolitičke inicijative BH, aplicirate direktno na Program razvoja mladih profesionalaca Think Tanka.

Dodatni dokumenti

Program razvoja mladih profesionalaca

Finansijski obrazac