Програм развоја младих професионалаца Тхинк Танк Фонда – Позив на пријаве

Categories:
Comments: 0

Вањскополитичка иницијатива БХ позива дипломанте који су надавно завршили магистарске или докторске програме у пољима друштвених и хуманистичких знаности да се пријаве на Тхинк Танк Фонд (Фондације отворено друштво) програм развоја младих професионалаца. Кроз овај програм, у трајању до шест мјесеци, желимо подржати све младе стручњаке који посједују снажну мотивацију и на тај начин непосредно допринијети пољу истраживања у друштвеним и хуманистичким знаностима.

Позив је отворен до 15.07.2016.

Број позиција: један

О програму

Овом иницијативом, Тхинк Танк Фонд Фондације отворено друштво жели годишње подржати дипломанте који су недавно завршили студије на високо рангираним универзитетима у ОЕЦД земљама, а који желе да се врате у своје матичне земље и запосле се у тхинк танковима заинтересираним за довођење младих кадрова у своје тимове. Тхинк Танк Фонд програм развоја младих професионалаца намјерава привући дипломанте који су недавно завршили магистарске и докторске програме у пољима друштвених и хуманистичких знаности да одаберу тхинк танкове у Централној и Источној Еуропи, Југоисточној Еуропи, и из бившег Совјетског Савеза, дајући им прилику да из прве руке стекну професионално искуство у полицy истраживању и заговарању у признатим тхинк танковима у регији.

Програм је осмишљен на начин да и млади професионалци повратници и организације домаћини имају од њега значајне користи. Програм омогућава тхинк танковима који у њему учествују да запосле младе истраживаче из региона који су недавно дипломирали на универзитетима земаља ОЕЦД-а, укључујући и Централ Еуропеан Университy у Мађарској. Овисно о истраживачкој теми, индивидуални програми у организацијама домаћинима ће трајати до шест мјесеци.

Услови пријаве

Кандидати морају испуњавати СВА четири наведена услова:

-да сте завршили докторски, ЛЛМ или МА студиј друштвених наука или хуманистичких наука у протекле двије године на једном од универзитета ОЕЦД земаља;

-да сте грађанин БиХ или особа са сталним пребивалиштем у БиХ;

-да имате између 23 и 35 година у тренутку аплицирања; и

-да посједујете одлично знање енглеског језика и службених језика Босне и Херцеговине

Процес одабира

Сви кандидати могу аплицирати путем е-маила, не касније од 15. 07. 2016., на е-маил адресу info@vpi.ba. Након извршене предселекције, одабрани кандидати ће бити позвани на интервју.

Потребно је приложити доле наведене документе:

1.ЦВ

2.Мотивационо писмо (на енглеском језику, до једне странице текста)

3.Примјер научно-истраживачког рада

Након што примите писмо подршке од Вањскополитичке иницијативе БХ, аплицирате директно на Програм развоја младих професионалаца Тхинк Танка.

Додатни документи

Програм развоја младих професионалацаФинансијски образац

Финансијски образац