Okrugli stol: “ERASMUS za poduzetnike i u BiH?”

Categories:
Comments: 0

Lejla Ramić-Mesihović, direktorica Vanjskopolitičke inicijative BH bila je jedan od govornika Okruglog stola „ERASMUS za poduzetnike i u BiH?“, kojeg je organizovala Fondacija 787 u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH. Događaj je predstavljen u sklopu obilježavanja programa „Startup Europe Week“, koji se održava u period od 01-05.02.2016. godine u 350 različitih regija širom Evrope pod pokroviteljstvom Evropske komisije.

Program “ERASMUS za poduzetnike”, koji je značajan i za poslovnu zajednicu i poduzetnike početnike, predstavljen je u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH. Članstvo BiH u ovom Programu bi omogućilo poduzetnicima iz BiH da pod sponzorstvom Evropske komisije posjete kompanije širom Evrope, učestvuju u njihovom procesu rada i primjene dobre prakse na svoje biznise koje bi razvili u BiH. Programom se povećava znanje poduzetnika i potiče prekogranični prenos znanja i isustva između poduzetnika.

Okrugli stol je organizovan s namjerom da predstavnici vlasti, poduzetnici, predstavnici akademske zajednice i civilnog društva razgovaraju o brojnim prednostima primjene ovog programa te da razmjene mišljenja o načinima zagovaranja za primjenu programa. Učesnicima skupa obratili su se predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, pomoćnik ministra vanjske trgovinske i ekonomskih odnosa BiH Dragan Milović, pomoćnik ministra razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i izvršna direktorica Fondacije 787 Dajana Džindo.