Округли стол: “ЕРАСМУС за подузетнике и у БиХ?”

Categories:
Comments: 0

Лејла Рамић-Месиховић, директорица Вањскополитичке иницијативе БХ била је један од говорника Округлог стола „ЕРАСМУС за подузетнике и у БиХ?“, којег је организовала Фондација 787 у сарадњи са Вањскотрговинском комором БиХ. Догађај је представљен у склопу обиљежавања програма „Стартуп Еуропе Њеек“, који се одржава у период од 01-05.02.2016. године у 350 различитих регија широм Европе под покровитељством Европске комисије.

Програм “ЕРАСМУС за подузетнике”, који је значајан и за пословну заједницу и подузетнике почетнике, представљен је у просторијама Вањскотрговинске коморе БиХ. Чланство БиХ у овом Програму би омогућило подузетницима из БиХ да под спонзорством Европске комисије посјете компаније широм Европе, учествују у њиховом процесу рада и примјене добре праксе на своје бизнисе које би развили у БиХ. Програмом се повећава знање подузетника и потиче прекогранични пренос знања и исуства између подузетника.

Округли стол је организован с намјером да представници власти, подузетници, представници академске заједнице и цивилног друштва разговарају о бројним предностима примјене овог програма те да размјене мишљења о начинима заговарања за примјену програма. Учесницима скупа обратили су се предсједник Вањскотрговинске коморе БиХ Бруно Бојић, помоћник министра вањске трговинске и економских односа БиХ Драган Миловић, помоћник министра развоја, подузетништва и обрта Федерације БиХ и извршна директорица Фондације 787 Дајана Џиндо.