Najava događaja: Od Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju do pregovora o EU članstvu: šta, kako i kada?

Categories:
Comments: 0

Javni događaj „Od Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju do pregovora o EU članstvu: šta, kako i kada?” obilježit će početak projekta „Podrška procesu evropskih integracija u Federaciji BiH“ kojeg sprovodi Public Administration International (PAI) iz Ujedinjenog Kraljevstva u partnerstvu sa Vanjskopolitičkom incijativom BH. Događaj će se održati s ciljem ukazivanja na važnost i ulogu državnih službenika, naročito EU koordinatora u procesu EU integracija.

Pozdravne govore održat će Fadil Novalić, premijer Vlade Federacije BiH, britanski ambasador u BiH Nj.E. Edward Ferguson, Specijalni predstavnik EU i šef Delegacije Evropske unije u BiH i u BIH, Nj.E. Lars-Gunnar Wigemark te Darija Ramljak iz Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH.

Interaktivne sesija će moderirati gdin Nebojša Lazarević, gđa Snežana Radović i gdin David Brozina, dok će prezentacije o elementima EU integracija, regionalnim iskustvima u prilagodbi SSP i harmonizaciji pravnih propisa održati gdin Marek Tabor, gdin Dragan Tilev i gđa Tamara Mazal.

Za više informacija o događaju molimo kontaktirajte info@vpi.ba 

Agenda