Најава догађаја: Од Споразума о стабилизацији и придруживању до преговора о ЕУ чланству: шта, како и када?

Categories:
Comments: 0

Јавни догађај „Од Споразума о стабилизацији и придруживању до преговора о ЕУ чланству: шта, како и када?” обиљежит ће почетак пројекта „Подршка процесу европских интеграција у Федерацији БиХ“ којег спроводи Публиц Администратион Интернатионал (ПАИ) из Уједињеног Краљевства у партнерству са Вањскополитичком инцијативом БХ. Догађај ће се одржати с циљем указивања на важност и улогу државних службеника, нарочито ЕУ координатора у процесу ЕУ интеграција.

Поздравне говоре одржат ће Фадил Новалић, премијер Владе Федерације БиХ, британски амбасадор у БиХ Њ.Е. Едњард Фергусон, Специјални представник ЕУ и шеф Делегације Европске уније у БиХ и у БИХ, Њ.Е. Ларс-Гуннар Њигемарк те Дарија Рамљак из Дирекције за европске интеграције Вијећа министара БиХ.

Интерактивне сесија ће модерирати гдин Небојша Лазаревић, гђа Снежана Радовић и гдин Давид Брозина, док ће презентације о елементима ЕУ интеграција, регионалним искуствима у прилагодби ССП и хармонизацији правних прописа одржати гдин Марек Табор, гдин Драган Тилев и гђа Тамара Мазал.

За више информација о догађају молимо контактирајте info@vpi.ba

Агенда