Семинар за особље генералног секретаријата Владе Федерације БиХ

Categories:
Comments: 0

Вањскополитичка иницијатива БХ организирала је семинар за особље генералног секретаријата Владе Федерације БиХ, који се одржао од 09. до 10. септембар 2013. године у хотелу Гарден Цитy у Коњицу, у склопу активности пројекта под називом „Изградња структура и капацитета Владе ФБиХ за ЕУ интеграције“, који се проводи уз финанцијску подршку Британске амбасаде.
Циљ овог семинара је био пружање детаљнијег увида у релевантна питања о процесу еуропских интеграција, политика проширења и начинима доношења одлука у ЕУ као и о искуствима земаља у региону.

Предавачи на дводневном семинару су били:

Гђа. Тања Мишчевић, професорица Факултета Политичких наука Универзитета у Београду и шеф преговарачког тима Републике Србије са ЕУ говорила је на теме „Правни оквир процеса стабилизације и придруживања“ и „Припрема за Преговоре за ЕУ – Искуства Србије“.

Госп. Амер Капетановић, Помоћник министра, сектор за билатерлане односе, Министарство вањских послова БиХ презентирао је анализу ВПИ БХ на тему „ЕУ – Хрватска – БиХ: Како је десет година стало у једну“.

Гђа. Ружица Гело, Чланица Преговарачке скупине за вођење преговара о приступању Републике Хрватске Еуропској унији те главни преговарач за поглавља: 11. Пољопривреда и рурални развитак, 12. Сигурност хране, ветеринарство и фитосанитарство, 13. Рибарство и 28. Заштита потрошача и здравља.

Госп. госп. Сејад Мачкић, директор Агенције за сигурност хране БиХ говорио је о сигурност хране у БиХ – ускладеност са стандардима ЕУ кроз призму рада агенције за сигурност хране БиХ