Дводневни семинар у за чланове и особље законодавних тијела у БиХ

Categories:
Comments: 0

Вањскополитичка иницијатива БХ организирала дводневни семинар за чланове и особље законодавних тијела у БиХ, који се одржао 20. и 21. јуна 2013. године у хотелу „Гарден Цитy“ Коњиц, у склопу активности пројекта под називом „Укључивање парламентарних комисија за ЕУ“ који се проводи уз финанцијску подршку Британске амбасаде.

Циљ овог пројекта је пружити комисијама за еуропске интеграције парламената БиХ адекватну техничку и стручну подршку те пружити информације о структурама, механизмима и вјештинама за планирање и координацију процеса ЕУ интеграција који би послужили као платформа за креирање политика у области кључних реформи везаних за ЕУ.
Током семинара чланови комисија имали су прилику да расправљају на теме пољопривредне политике и руралног развоја, сигурности хране, фитосанитарства Еуропске уније, као и да послушају предавања еминентних експерата из БиХ и региона.

Предавачи на дводневном семинару су били:

Гђа. Ружица Гело, Чланица Преговарачке скупине за вођење преговара о приступању Републике Хрватске Еуропској унији те преговарач за поглавља: 11. Пољопривреда и рурални развитак, 12. Сигурност хране, ветеринарство, фитосанитарство, 13. Рибарство и 28. Заштита потрошача и здравља,

Г. Саша Буковац, замјеник директора Центра за ЕУ при Хрватског господарској комори и члан радне скупине за припрему преговора за поглавље 11 –Пољопривреда и рурални развој,

и Г. Џемил Хајрић, помоћник директора, Агенције за сигурност хране БиХ