Дводневни семинар за чланове и особље законодавних тијела у БиХ

Categories:
Comments: 0

Вањскополитичка иницијатива БХ организирала дводневни семинар за чланове и особље законодавних тијела у БиХ, који се одржао 12. и 13. марта 2013. године у хотелу „Гарден Цитy“ Коњиц, у склопу активности пројекта под називом „Укључивање парламентарних комисија за ЕУ“ који се проводи уз финанцијску подршку Британске амбасаде.

Циљ овог пројекта је пружити комисијама за еуропске интеграције парламената БиХ адекватну техничку и стручну подршку те пружити информације о структурама, механизмима и вјештинама за планирање и координацију процеса ЕУ интеграција који би послужили као платформа за креирање политика у области кључних реформи везаних за ЕУ.

Г. Ненад Микулић, водитељ радне групе за преговоре Републике Хрватске из области околиша, говорио је о стандардима заштите околиша у ЕУ – изворима права, основним начелима и пракси као и искуствима Републике Хрватске и техничким преговарањима.

Г. Мислав Матаија, са Правног факултета у Загребу, говорио је о парламентарном наџору над процесом преговарања и Хрватском приступању Еуропској унији. Г. Матаија пружио је детаљнији увид у рад тијела Хрватског Сабора прије и након придруживања Републике Хрватске ЕУ.

Гђа. Индира Сулејманагић из Одбора Фонда за Заштиту околиша Федерације БиХ, говорила је о стању околиша у БиХ кроз призму активности Фонда за Заштиту околиша Федерација БиХ.