Prezentacija analize „Unapređenje uloge javnih službi na tržištu rada u Federaciji BiH“

Categories:
Comments: 0

Vanjskopolitička inicijativa BH održala je prezentaciju analize „Unapređenje uloge javnih službi na tržištu rada u Federaciji BiH“, 28.02.2013. godine u Poslovnom centru UNITIC, u Sarajevu u sklopu projekta „U službi programa EU u BiH“ koji financira Fond otvoreno društvo u BiH.

Predavač na ovoj prezentaciji je bio g. Kenan Rešo, direktor Zavoda za zapošljavanje FBiH. Prezentaciju analize pratila je panel diskusija sa gosp. Erolom Mujanovićem, VPI BH ekspertom za područje kretanja radne snage i gospodinom Adisom Arapovićem, konsultantom za javno zagovaranje iz Centra Civilnih Inicijativa.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici državnih i entitetskih institucija, poput Predsjedništva BiH, Agencije za rad i zapošljavanje BiH, Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Službe za zapošljavanje Republike Srpske, Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, te Zeničko-Dobojskog i Unsko-Sanskog Kantona. Iz nevladinog i privatnog sektora su prisustvovali NVO KULT, NVO Žene Ženama Sarajevo, CIN Sarajevo, BHWI Foundation Sarajevo, SOROŠ, YEP, IOM, CPU Sarajevo i Profil Management Consulting.