Презентација анализе „Унапређење улоге јавних служби на тржишту рада у Федерацији БиХ“

Categories:
Comments: 0

Вањскополитичка иницијатива БХ одржала је презентацију анализе „Унапређење улоге јавних служби на тржишту рада у Федерацији БиХ“, 28.02.2013. године у Пословном центру УНИТИЦ, у Сарајеву у склопу пројекта „У служби програма ЕУ у БиХ“ који финанцира Фонд отворено друштво у БиХ.

Предавач на овој презентацији је био г. Кенан Решо, директор Завода за запошљавање ФБиХ. Презентацију анализе пратила је панел дискусија са госп. Еролом Мујановићем, ВПИ БХ експертом за подручје кретања радне снаге и господином Адисом Араповићем, консултантом за јавно заговарање из Центра Цивилних Иницијатива.

Презентацији су присуствовали представници државних и ентитетских институција, попут Предсједништва БиХ, Агенције за рад и запошљавање БиХ, Министарства рада и социјалне политике ФБиХ, Службе за запошљавање Републике Српске, Службе за запошљавање Кантона Сарајево, те Зеничко-Добојског и Унско-Санског Кантона. Из невладиног и приватног сектора су присуствовали НВО КУЛТ, НВО Жене Женама Сарајево, ЦИН Сарајево, БХЊИ Фоундатион Сарајево, СОРОШ, YЕП, ИОМ, ЦПУ Сарајево и Профил Манагемент Цонсултинг.