Прва обука „Добро управљање: Партнерски рад“

Categories:
Comments: 0

У организацији домаће невладине организације Вањскополитичке иницијативе БХ (ВПИ БХ), у понеђељак и уторак (31.10. – 01.11.2011.) у хотелу „Термаг Хотел Јахорина“ на Јахорини одржана је прва обука од превиђени три, под називом „Добро управљање: Партнерски рад“ на којем су учествовали представници невладиних организација широм БиХ. Обуке се врше у склопу активности пројекта под називом ‘Мониторинг корупције и заштита интегритета’ који се проводи уз финансијску подршку Еуропске уније у оквиру ИПА програма.

Обуци су присуствовали представници из невладиног сектора у БиХ који се боре против корупције кроз своје пројекте и активности или исказују посебно занимање за савладавање ових вјештина попут Центра за сигурносне студије, Центра за истраживачко новинарство, Удружење Веста, Центра Цивилних Иницијатива, Транспаренцy Интернатионал БиХ те представника активистичких организација попут Демократског Омладинског Покрета, УГ Зашто не? и сл.

Представници невладиних организација имали су прилику упознати се са сљедећим тематским цјелинама:
• Управљање организационим промјенама
• Вођење организационих промјена
• Тим и тимски рад
• Стицање вјештина за трансформацију сукоба: сукоби, преговарање и посредовање
• Ефикасна комуникација
• Стварање ефикасних партнерских односа: кориштење медија као партнера
• Изврсност у управљању: инструменти за унапређивање доброг управљања

Реализација обуке састојала се од предавања уз Поњер Поинт презентацију, интерактивне комуникације и радионица/вјежби у групама.

Вањскополитичка иницијатива БХ ће у склопу активности овог пројекта наставити свој рад на борби против корупције јачајући капацитете невладиних организација организирајући преостале планиране обуке. Сљедећа обука под називом „Управљање ризицима корупције и интегритет“ ће се одржати до краја ове године а обухватит ће сљедеће тематске цјелине: појам, дијагностицирање и мјерење корупције, алати за израду плана борбе против корупције као и интегритет, процјену ризика и систем управљања интегритетом.