Округли стол „Инструменти за проширење ЕУ: појачавање или спрјечавања демократизацијских процеса у Босни и Херцеговини?”

Categories:
Comments: 0

Дана 27. маја 2011.г, Вањскополитичка иницијатива БХ (ВПИ БХ) и Фондација Конрад Аденауер (КАС) су организирали дискусију у виду округлог стола у Сарајеву на тему “Инструменти за проширење ЕУ: појачавање или спрјечавања демократизацијских процеса у Босни и Херцеговини?”

Невладине организације, организације цивилног друштва и академици су били позвани да учествују у овој сесији те да подијеле своје виђење са водећим њемачким стручњацима, тако што су се фокусирали на питање како тренутни инструменти проширења ЕУ побољшавају или спрјечавају демократизацијске процесе у друштвима Југоисточне Еуропе на примјеру БиХ.

Њемачки стручњаци који су се прикључили овој дискусији су били: Др. Егберт Јахн, Факултет политичких наука свеучилишта у Маннхеиму, Др. Бруно Сцхоцх старији истраживач са Института за мировно истраживање из Франкфурта; Др. Манфред Саппер, главни уредник академског мјесечног часописа “Остеуропа” (Источна Еуропа), из Берлина; Др. Волкер Њеицхсел, уредник академског мјесечног часописа “Остеуропа” (Источна Еуропа), из Берлина; Др. Астрид Сахм, Директор образовног центра из Минска; Бригитте Јахн, Старији професор из Келкхеима; Андријана Преусс, студент докторских студија при Универзитету у Маннхеиму.