Мониторинг посјете добитницима грантова у оквиру WeBER пројекта

Вањскополитичка иницијатива БХ, у оквиру WeBER пројекта, којег финансира Европска комисија и суфинансира Краљевина Холандија, у периоду од 14.07.2017. до 27.07.2017. године организовала је посјете и састанке са организацијама цивилног друштва (укупно 6 ОЦД), које су добиле мали грант у оквиру WeBER пројекта „Мали грантови за праћење реформе јавне управе на локалном нивоу“ из БиХ.

Представници ВПИ БХ ЊеБЕР тима су овом приликом посјетили организације из Сарајева, Источног Сарајева, Братунца, Добоја, Бања Луке и Ливна.

На састанцима се, између осталог, разговарало о пројектним активностима које су до сада урађене и спроведене, о изазовима и проблемима са којим су се до сада сусретали те наредним корацима. Представници свих шест организација су реализовали припремне активности на подручју локалних заједница које су обухваћене пројектним приједлозима, те су у процесу израде методологије за истраживање.

ОЦД добитнице из БиХ су:

Удружење грађана ЦОРДИС Источна Илиџа

Назив пројекта: Мониторинг, едукација грађана и подизање јавне свијести о примјени реформе јавне управе на локалном нивоу

Истраживање ће се спроводити у 6 опћина: Источна Илиџа,Источно Ново Сарајево, Источни Стари Град, Трново, Пале и Соколац.

Удружење жена Природа Братунац

Назив пројекта: Мониторинг рада  локалних скупштина – примјена механизама грађана у доношењу одлука

Истраживање ће се спроводити у 3 опћине: Сребреница, Милићи  и Братунац.

Удружење за развој цивилног друштва Мотиватор Сарајево

Назив пројекта: Локална управа – сервис за нас!

Истраживање ће се спроводити у Кантону Сарајево – 6 опћина (Општина Центар, Стари Град,Нови Град, Ново Сарајево, Илиџа, Вогошћа).

Центар за развој цивилног друштва у БиХ Добој

Назив пројекта: Мониторинг одговорности и пружања  услуга  од стране јавне локалне самоуправе  у  опћинама Добој Исток, Грачаница, Петрово , Лукавац, Добој Југ и Тешањ

Агенција за развој предузећа ЕДА Бања Лука

Назив пројекта: Јачање улоге ОЦД и локалних медија у унапређењу транспарентности рада локалне управе

Истраживање ће се спроводити у градовима Бања Лука и Тузла.

Центар за грађанску сурадњу Ливно

Назив пројекта: Грађани за одговорну локалну власт

Истраживање ће се спроводити у 4 опћине: Посушје, Груде, Ливно анд Томиславград

За додатне информације о пројекту посјетите www.par-monitor.org