Наш тим

Лејла Рамић-Месиховић
Директорица
Лејла је магистрица Факултета политичких знаности у Сарајеву из области дипломације те докторант на Факултету за бизнис и администрацију на Међународном универзитету у Сарајеву. 15 година је радила као службеница у Делегацији Европске уније у БиХ, и савјетница у Уреду специјалног представника ЕУ за БиХ (ЕУСР), пратећи, дијелом и усмјеравајући еволуцију односа ЕУ према БиХ и спремност БиХ на структуралну прилагодбу. У богатој професионалној каријери бавила се и новинарством те је као консултант радила на значајном броју пројеката које су у БиХ финансирале међународне организације.
Дениса Сарајлић
Виша истраживачица
Докторирала на тему европских послова на Батх Универзитету, Велика Британија. Претходно је дипломирала политологију на Универзитету Њолверхамптон, а потом стекла и звање Мастер оф Артс на студијима дипломације на Њестминстер Универзитету у Великој Британији. У периоду од 2012. – 2015. године обнашала је функцију замјенице министра цивилних послова у Вијећи министара БиХ. Прије тога је обављала дужност директорице ВПИ БХ. Дениса има дугогодишње консултантско искуство, а објавила је низ академских радова, политичких анализа и текстова на тему европских интеграција, међународних односа и вањске политике те улоге међународне заједнице у БиХ. Водила је више истраживања и истраживачких пројеката и ауторица је низа студија објављених у БиХ и иноземству.
Анида Шабановић
Истраживачица
Дипломирала на Економском факултету у Зеници, тренутно пише магистарски рад на истом факултету. Искуство у изради политика у области равноправности сполова, и у том контексту је остварила сарадњу са невладиним организацијама које се баве промоцијом и заштитом женских људских права. Тренутно запослена у Вањскополитичкој иницијативи БХ као истраживачица на пројекту: „Унапријеђење капацитета цивилног друштва Западног Балкана за мониторинг реформе јавне управе“ (WeBER).
Ана Буковац-Вулетић
Служебеница за пројекте

Дипломирала на Одсјеку за енглески језик и књижевност на Филозофском Факултету Универзитета у Сарајеву. Звање магистра Еуропских студија стекла је при Центру за интердисциплинарне постдипломске студије Универзитета у Сарајеву, тиме се академски профилирајући посебно за област сигурхности хране. Њено претходно радно искуство обухвача рад у пољу образовања, новинарства, невладиног сектора, а ради и као слободни преводилац. Придружила се Вањскополитичкој иницијативи БХ (ВПИ БХ)2009., од када је радила као водитељица уреда, главни администратор, асистент на пројектима те водитељица пројеката. Ради на пројектима који се тичу еуропских интеграција, креирања политика ђеловања, изградње капацитета владиних институција као и борбе против корупције, промовирању људских права и права жена. Ана је једна од истраживача организације, те ради и на развоју и изради пројеката.

Игор Косић
Истраживач
Игор је стекао звање магистра наука у околишним технологијама и међународним односима на Дипломатској академији у Бечу и Универзитету за технологију у Бечу. 2012. године завршио је додипломски студиј менаџмента уз двојну диплому Економског факултета Сарајево и Griffith колеџа у Даблину. Игор има велико искуство у истраживању, посебице о темама одрживог развоја, међународних односа и процеса придруживања Европској унији. Ради у ВПИ БХ од септембра 2016. године.